[twenty-something]
everything starts here..

Jan
12

Man, i’ve been useless to my big family in my entire life…

Just looked at my recently-passed away aunt’s facebook profile..and i feel so left out. Damn! how could this happen?!

it’s all my fault, i didn’t do my best to get to know them.

i cant promise anything, but after all this “life-training” done, i WILL try…

then i will feel the real meaning of family..

if i keep living like this, i wont succeed.. no i wont..

Jan
07

if you love it, do it

if you don’t love it but you must do it, do it anyway

if you love it but you’re not allowed to do it, don’t do it

if you don’t love it and you don’t have to do it, don’t do it

Jan
03

Yes, it has become day one from years ahead that i’ll live. Like now, it’s useless to complain (especially on twitter), no one’s going to understand what i wrote there.

Okay, i’ll try to write again, try to update again, try to be a reminder again.

Let’s start a life again. I’ve done the 1st step “make peace to myself”. Thank you FKD for those words you said at J.Co, it helps me a lot.

Good luck MM, i think your destiny is much more greater than just being in Indonesia, you’ll go worldwide!

Well ATH, maybe if i have time i will record our songs, i’ll tell you when it’s done then we can record your voice,then publish our songs like we did.

See you guys..

“got no choice but to fight till it’s done, so fight on..” – War Of My Life by Uncle John

Dec
13

well, i’ve tried everything.. 

now, live with it… maybe after all it’s not really a problem..

maybe it’s a power…

Sep
11

Nice lyrics and music… it’s inspiring me to never stop dreaming, even if your road is full of troubles..

Dreaming by I Dream Ft. Frankie & Calvin

I’ve been dreaming about a place where I can watch you smile as you let sunlight hit your face.

Sing if your happy, cry if your blue, eat if your hungry, love if your true.

But baby theres heartache roaming this world.

Something has gotten hold of us and baby we all hurt

We all try to fight it, and sometimes we win.

As long as you’re Dreamin’

You’re not giving in.

 

We’re Dreamin’ Yeah yeah yeah yeah

All around the world now

All around the world now.

Dreamin’ Yeah yeah yeah yeah

All around the world now

All around the world now.

 

We all have been wondering, if theres a plan

Cause sometimes we find the cruelty,to cruel to understand

Honey we’re dreamin’, and thats not a crime

The rules will reveal, with the passing of time

Tell me a story, I’ll sing you a song

Let’s make it be about a place where people can belong

Baby theres nothing that I wouldn’t do

To bring them to life and,to make them come true.

 

I’ve been dreaming about a place, where I can watch you smile as you let sunlight hit your face.

Where nothing can tear two people apart,

A place where its cool to open your heart

 

We’re Dreamin’ (Yeah yeah yeah yeah)

All around the world now

All around the world now

Dreamin’ (Yeah yeah yeah yeah)

All around the world now

All around the world now 

 

 

Sep
10

Listening to my bestfriend’s band “VAME” with their song called “Pagi Yang Indah”. One thing: i’m inspired… it’s been like forever since i cant stop my brain from thinking, i need it rested. But, i promise you, my brain… someday, when that beautiful morning comes, you may take a rest.. and let me live the days without you working hard again..

Until the beautiful morning, let’s think and think… and help me to have faith.. that i’ll see that beautiful morning..

Aug
26

Lelah…parah..lelah gila..

ga nyangka bakalan jadi serumit ini, sesusah ini, selama ini..

ga ada kabar baik, ga ada pecut, ga ada sesuatu yg bisa bikin gw bangun dgn smangat di pagi hari..

ga ada..

ga ngerti ampe kapan..

gw cape’..

Jul
10

hahaha ini cuma pikiran yang tiba2 dateng, kalo ga salah pas gw sholat kmaren.. gw baru sadar aja kalo sholat tuh bisa dianalogiin sama lagu.. dimana dua-duanya punya part2 yang harus dilalui, kalo ga gtu, ga bakal harmonis.. 

mulai dari niat, itu kyk intro kalo di lagu.. begitu takbir pertama dan baca surat2, itu kyk verse 1 nya… berlanjut ke rukuk dan i’tidal, itu jd bridge kalo di lagu (Walopun ga smua lagu punya bridge).. nah pas sujud dan dgn duduk2nya itu adalah bagian chorus, krn emang itu bagian paling penting kan.. di sholat, sujud udah kyk bner2 wujud kita ngerendahin hati kita banget di hadapan Sang Pencipta, kalo di lagu, chorus biasanya adalah inti dari lirik lagu, bagian paling diinget orang, dan banyak judul lagu yang diambil dari lirik pas chorus.. Nah, lalu begitu bangkit berdiri lagi, mulai rakaat baru itu kyk verse 2.. dan seterusnya sampe tahiyat akhir dan salam yang menjadi outro.. Lalu biasanya abis sholat kan berdo’a tuh.. nah ini bisa diibaratin kita selesai nyanyiin lagu di hadepan audience dan kita say thanks trs ngejelasin kyk “that song is about bla bla bla” gtu.. jadi kalo abis nyanyiin lagu tapi diem2 aja ama penonton kan kurang oke pasti rasanya.. 

Hmmm… mungkin bisa juga diliat dari segi pengucapan lirik… kata2 bahasa arab yang ada di sholat kdg2 kita pasti sering cepet2 sampe ga tau apa yang sbnrnya kita ucapin, apa jadinya kalo kita manggung trs nyanyinya cepet2, yang ada penonton pada bengong, dan kabur.. hahaha.. yaahhh gw si juga belom afal smua tu arti kata2 di sholat, tapi kyknya harus ga si, soalnya misal dalam suatu festival nyanyi, yang menang itu pasti yang ngerti maksud dari lagu yang dia nyanyiin, dan yang ga ngerti lagunya walopun suaranya bagus pasti kliatan minusnya..

yaahhh just a simple thought… mgkn aja bisa membantu buat para pecinta musik yg susah konsen pas sholat (termasuk gw) hahaha.. anggep aja lo lg nyanyiin sebuah lagu di hadapan penonton, jadi yaaa musti bener liriknya, pas ama ritmenya (ga cepet2), dan mesti komunikasi ama penonton setelah selesai nyanyi.. kalo udah gtu.. dengan sndirinya bakal konsen..

Jul
01

Dionne Warwick & Friends – That’s What Friends Are For

 

Haha… bener2 gw ga ngerti deh ini suatu kebetulan, ato cuma gw nya doang yang berlebihan.. Gw Berempat lagi, dengan formasi yang sama yaitu 3 cowo 1 cewe… Pas SMP akhir-SMA awal2.. ada Gw, Mayo, Dendra, Ijho (Saskia).. Pas kuliah semester2 tengah2 ada Gw, Ai (Arief), Icat, Rani… Dan skarang pas kuliah tingkat akhir2, gw dihadiahkan Tuhan “another four” yaitu Gw, Dito, Fahmi, Achy.

 

Emang si mgkn kurang penting..tp ini nyata.. haha..

 

Dan dari mereka semua, beneran gw dapet karakter2 yang bakal ngebuat suatu film berwarna banget… dan gw bangga udah bisa kenal deket sm mreka..

 

Jika nanti gw punya biografi..pasti mereka masuk dsana..

 

haha..

Jun
28

the loop is a thing, that i’ve been living for 3 years..  satu hal yang ngebuat gw terus berputar-putar dan pada akhirnya bertemu dengan titik-titik yang sama lagi dengan yang pernah gw lalui sebelumnya.. kalo gw ga keluar dari sini, sama aja gw hidup di luar, tapi mati di dalam.. 

let’s see the bigger picture, kalo gw ngeliat ke depan.. perjalanan masih panjang banget..segala macem kemungkinan bisa terjadi..dan gw bisa membuka peluang agar semua kemungkinan itu ada, asal gw keluar dari loop ini.. kalo gw ga keluar dari sini, gw menghapus semua peluang itu..

ada… sm seperti gw, lagi bingung juga, dan sama penasarannya seperti gw..  yang bakal langsung seperti enzim dan substrat nya.. ga perlu banyak kompromi..

ada…. asal gw bertanggung jawab ama diri gw sendiri dulu…

ada…. dan tidak sama sekali terprediksi dan banyak dibahas berulang-ulang seperti yang sudah-sudah..

ada…

satu….